"Modrým životem" pod názvem "Můj lepší život" začal Jaroslav Foglar v knize "Přístav volá" v roce 1934. Tímto "Modrým životem" se řídil výjimečně ušlechtilý Láďa Vilemín po vzoru lidí s "modrou krví" a jeho kamarádi, kterým byl vzorem.

Život je jedinečný a neopakovatelný. Proto přípravu ke zdravému partnerství a mezilidským vztahům naší mládeže, berme jako výzvu a velmi podstatnou záležitost. Přirozené prostředí dětí mnohokrát ke zdravým životním hodnotám a s tím spojenému postoji k partnerství a vztahům nevychovává. Přibývání neúplných rodin a vzory zdravých vztahů ubývají....

To, jakými lidmi se v dospělosti stanou naše děti, určujeme kvalitu a směr vývoje společnosti. Proto je dobré se občas zastavit a zamyslet se nad tím, jestli jednám tak, jak bych si přál. Jestli můj postoj k dětem je opravdu takový, jak bych chtěl.

Dospívání je obdobím radikálních změn v organizmu a i v osobnosti člověka a většina z nás se s tímto náročným obdobím vyrovnává v rámci normálních měřítek.

Většina z nás touží po vztazích s nejbližšími, které jsou přátelské, harmonické a naplněné láskou. Láska ke druhým lidem je závislá na schopnosti přijímat a milovat sami sebe bez podmínek. Zralé lásky je tedy schopen člověk, který přijal sám sebe a má zdravé sebevědomí. Jak to tedy se zdravým sebevědomím opravdu je?

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky